Συνταγές

Ζουμερό κοτόπουλο με μέλι και μπύρα… πιο light δε γίνεται

Μια συνταγή για όσους αγαπούν το σώμα τους αλλά και τις γλυκιές γεύσεις στο κοτόπουλο. Μια εύκολη και ελαφριά συνταγή, ξεφεύγοντας από το κλασσικό κοτόπουλο στο φούρνο.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1/2 κούπας μπύρα
  • 2 κ.σ sauce σόγιας
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.σ μέλι
  • λίγο μαιντανό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά.
  2. Χαράζετε τα στήθη κοτόπουλου και ρίχνετε ομοιόμορφα αλάτι και πιπέρι στα και βάλτε τα στο τηγάνι. Σοτάρετέ τα για περίπου 5 λεπτά στην κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Αποσύρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και φυλάξτε το σκεπασμένο, ώστε να παραμείνει ζεστό.
  4. Ρίξτε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και αφήστε τα για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να γίνουν διάφανα. Ανακατέψτε με σύρμα, τη μπύρα, το μέλι, τη σόγια και τη μουστάρδα, μαζί σε ένα μικρό μπολ.
  5. Προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι. Αφήστε το να πάρει βράση και όταν αρχίσει να χοχλάζει χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα για περίπου τρία λεπτά και έπειτα ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι να δέσει με τη σάλτσα.
  6. Για extra γεύση, ρίξτε από πάνω τον φρεσκοκομμένο μαïντανό.
  7.  Συνοδεύστε το κοτόπουλο με λαχανικά της αρεσκείας σας,αφού πρώτα τα έχετε ζεματίσει ελαφρώς όπως, μπρόκολο, καρότο, φασολάκια, χρωματιστές πιπεριές.