Λοιπά Άρθρα

Σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες

Πείνασες και έχεις ήδη προβληματιστεί για το τι μπορείς να φας χωρίς να χρειάζεται να διακόψεις το υγιεινό πρόγραμμα διατροφής που τηρείς με ευλάβεια τόσο καιρό! Να λοιπόν ορισμένες επιλογές που θα σε ικανοποιήσουν!

  1. Φράουλες με μέλι και σαντιγί light Κόψε τις φράουλες στη μέση (κατά μήκος) και βάλε τις σε κολονάτα ποτήρια. Υπολόγισε ότι το κάθε ποτήρι περιέχει περίπου 150γρ φράουλες, άρα περίπου 50 θερμίδες. Στόλισε το ποτήρι σου βάζοντας πάνω από τις φράουλες light σαντιγί (περίπου 2 κουταλιές της σούπας = 30 θερμίδες) και τέλος πρόσθεσε πάνω από τη σαντιγί μια κουταλιά της σούπας μέλι (64 θερμίδες
  2. Πιτσάκια διαίτης Πάρε πίτες για σουβλάκια, ζαμπόν χαμηλών λιπαρών, τυρί τριμμένο light, λίγο κέτσαπ, λίγες λεπτοκομμένες φέτες ντομάτας και πιπεριάς, ρίγανη, δυόσμο και βασιλικό. Άλειψε την κάθε πιτούλα με 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ και πασπάλισε ρίγανη, δυόσμο και βασιλικό. Κόψε την κάθε φέτα ζαμπόν σε λωρίδες και βάλε τις πάνω στην πίτα. Πρόσθεσε 2-3 λεπτές φέτες ντομάτας και πιπεριές και τέλος πασπάλισε με 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο light τυρί. Βάλε τα πιτσάκια σου σε ταψί που έχεις αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο και άφησέ τα στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί. Κάθε πιτσάκι έχει συνολικά περίπου 250 θερμίδες, οπότε για να μην ξεπεράσεις τις 200 θερμίδες κατανάλωσε περίπου τα 3/4.
  3. Ποπ-κορν 100γρ ποπ-κορν με γεύση βουτύρου έχουν περίπου 530 kcal . Για να γλυτώσεις θερμίδες μπορείς να παρασκευάσεις ποπ-κορν στο σπίτι πανεύκολα, χωρίς βούτυρα και λάδια και μέσα σε μόλις 2 λεπτά, με την προϋπόθεση ότι έχεις φούρνο μικροκυμάτων. Βάλε μέσα σε ένα χάρτινο σακουλάκι για τρόφιμα (θα βρεις στο σούπερ-μάρκετ) μια χούφτα σπόρους καλαμποκιού για ποπ-κορν κλείσε καλά το σακουλάκι και βάλτο μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, στην μεγάλη σκάλα, για περίπου 1-2 λεπτά. Υπολόγισε κάθε φλιτζάνι ποπ-κορν έχει περίπου 30 θερμίδες, άρα για να φτάσεις τις 200 kcal μπορείς να φας περίπου 6-7 φλιτζάνια έτοιμου ποπ-κορν!
  4. Μπανάνα με πραλίνα φουντουκιού Άλλη μια ιδέα για πρωτότυπα καναπεδάκια είναι ο συνδυασμός της μπανάνας με πραλίνα φουντουκιού. Πώς θα το παρουσιάσεις; Κόψε την κάθε μπανάνα σε φέτες πάχους 2 εκατοστών (περίπου 12 θερμίδες η μια) και βάλε πάνω σε κάθε φετούλα μισό κουταλάκι του γλυκού πραλίνα φουντουκιού (περίπου 14 θερμίδες). Tip: Αν θέλεις να στολίσεις τα καναπεδάκια σου πιο όμορφα, δημιούργησε πάνω από κάθε φέτα ροζέτες πραλίνας με ένα κορνέ (αν δεν έχεις κορνέ, κόψε ένα χαρτί ψησίματος, τύλιξέ το σαν χωνί και κόψε την άκρη του). Με 26 θερμίδες/μπουκιά, φάε χωρίς τύψεις μέχρι και 7 μπουκίτσες!
  5. Γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών Ατομικές μερίδες που περιέχουν μισό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά (μισό κεσεδάκι δηλαδή 100γρ. περιέχουν 70 θερμίδες περίπου) και 2 κοφτές κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας (περίπου 100 θερμίδες)!
  6. Μπαστουνάκια λαχανικών με ντιπ από γιαούρτι (με σκόρδο)Κόψε σε μια πιατέλα λωρίδες από καρότα, αγγούρια, πολύχρωμες πιπεριές και ότι άλλα λαχανικά σου αρέσουν και βάλε στη μέση ένα μπολ με ντιπ γιαουρτιού που θα έχεις φτιάξει ως εξής: 1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (2%), 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 πρέζα σκόνη σκόρδου και λίγο κάρυ ή κύμινο.
  7. Ρολάκια με Αραβική πιτούλα Για να φτιάξεις αυτό το πολύ νόστιμο σνακ, που θα γίνει ανάρπαστο από την παρέα, θα χρειαστείς αραβικές πίτες, τυρί και ζαμπόν χαμηλών λιπαρών, ντομάτες, μαρούλι, και μαγιονέζα light. Άπλωσε ομοιόμορφα σε μια αραβική πίτα 2 φέτες ζαμπόν, 2 φέτες τυρί, 4-5 φέτες ντομάτας, 2 φύλλα μαρουλιού και 1 κουταλιά της γλυκού μαγιονέζα light. Τύλιξε προσεκτικά την πίτα σε ρολό και κόψ’ τη στη μέση. Αν τα ρολάκια σου ξεδιπλώνονται στερέωσέ τα με μια οδοντογλυφίδα. Κάθε μισό ρολάκι περιέχει περίπου 200 kcal.
  8. Κατεψυγμένα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα κτλ) Μοίρασέ τα σε κουπάκια (κάθε κούπα=140γρ=περιπου 70 θερμίδες) και άρχισε να μασουλάς παγωμένες φρουτένιες μπουκίτσες! Μπορείς να καταναλώσεις σχεδόν 3 φλιτζάνια ώστε να φτάσεις τις 200 θερμίδες, κι έτσι: θα έχεις δροσιστεί, θα έχεις χορτάσει, θα έχεις γλυτώσει τα λιπαρά και θα έχεις υπερκαλύψει τις ανάγκες σου για βιταμίνη C!
  9. Κριτσίνια με κασέρι Αυτό το σνακ απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία, εφόσον το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι να αφιερώσετε μερικά δευτερόλεπτα για να τυλίξετε λεπτές φέτες από κασέρι light πάνω σε κριτσινάκια σουσαμιού! 1 κριτσίνι (45 kcal) + 1 λεπτή φέτα κασέρι light (20γρ=35kcal) = 80kcal!
  10. Mini hot-dog γαλοπούλας Ψήσε αρχικά τα λουκάνικα γαλοπούλας για περίπου 10 λεπτά στην τοστιέρα (κάθε λουκάνικο=80 kcal). Μόλις ψηθούν κόψε τα ψωμάκια hot dog στη μέση (κάθε ψ ωμάκι=160kcal) και βάλε κι αυτά για λίγο στην τοστιέρα να ζεσταθούν. Μόλις τα βγάλεις πρόσθεσε λίγο κέτσαπ και μουστάρδα (20kcal) και το λουκάνικο, κόψε το κάθε hot dog σε 3 μέρη (κόψ’ τα διαγώνια-φαίνονται πιο μεγάλα κομμάτια!) και σέρβιρε σε πιατέλα. Κάθε 2 κομματάκια αντιστοιχούν σε περίπου 175kcal.

www.mydiet.com, http://www.dietup.gr