Λοιπά Άρθρα

Ποιο είναι το πιο ελαφρύ τυρί σε λιπαρά και θερμίδες;

Το τυρί αποτελεί μια καθημερινή επιλογή των Ελλήνων ενώ μάλιστα βρίσκεται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής. Ανάλογα βέβαια με τον τόπο προέλευσης ποικίλουν οι τιμές σε διατροφική αξία για το κάθε τυρί. Παρακάτω ακολουθεί μια διατροφική ετικέτα για ελληνικά και ξένα τυριά που καταναλώνουμε καθημερινά στο τραπέζι μας.

 

Είδος τυριού Θερμίδες Πρωτεΐνη Λιπαρά Ασβέστιο
Ελληνικά τυριά
Ανθότυρο 60 4 4,5 60
Γραβιέρα 120 8 9,5 300
Κασέρι 100 7,5 7,5 270
Κεφαλογραβιέρα 110 7,5 9 300
Κεφαλοτύρι 90-120 8,5 7,5 370
Μυζήθρα 55 4,5 4 90
Τελεμές 85 4,5 7 90
Φέτα 85 5 7 150-250
Ξένα τυριά
Τσένταρ 120 7,5 10 200
Παρμεζάνα 120 10 8 350
Ένταμ 100 7 8 200
Έμενταλ 115 8 8 230
Γκούντα 110 7,5 8 210
Ροκφόρ 110 6,5 9 200
Μοτσαρέλα 90 7 7 150

 

 

Συμπέρασμα :

Περισσότερες Θερμίδες

Ελληνικό Τυρί: Γραβιέρα Νάξου Ξένο Τυρί: Τσένταρ

Λιγότερες Θερμίδες

Ελληνικό Τυρί: Μυζήθρα Θεσσαλίας Ξένο Τυρί: Μοτσαρέλα

Περισσότερο Λίπος

Ελληνικό Τυρί: Κεφαλοτύρι Μακεδονίας Ξένο Τυρί: Τσένταρ

Λιγότερο Λίπος

Ελληνικό Τυρί: Μυζήθρα Θεσσαλίας Ξένο Τυρί: Μοτσαρέλα

 

Πηγή:

– Ιστοσελίδα της Κλινικής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής που ανήκει στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.