Λοιπά Άρθρα

Αυτές είναι οι 10 αγαπημένες μου τροφές! Οι δικές σας;

Πολλοί αναρωτιούνται τι μπορεί να τρώει ένας Διαιτολόγος. Σας παραθέτω λοιπόν τις δέκα πιο αγαπημένες επιλογές μου, τις οποίες καταναλώνω σε εβδομαδιαία βάση ανελλιπώς, είτε στο γραφείο, είτε στο σπίτι.

Οι συγκεκριμένες τροφές είναι εύκολες, οικονομικές και προπάντων υγιεινές, αλλά και νόστιμες. Μπορείτε τις καταναλώσετε ξεχωριστά, ως σνακ, ως γεύμα και με τους κατάλληλους συνδυασμούς να σχεδιάσετε άκρως γευστικές και βιταμινούχες επιλογές.

Προτιμώ λοιπόν… :

  1. Γιαούρτι : πρωτεΐνη , Ca, P, B2, B5, B12, Zn
  2. Αυγό : πρωτεΐνη, A, D,B2, B12,
  3. Κινόα: πρωτεΐνη, B,Fe, Mg, Zn, Se, φυτικές ίνες
  4. Αμύγδαλα: E, Mg, K, P
  5. Κίτρινο τυρί: Ca, D
  6. Φασόλια : Fe, Mg, φυτικές ίνες
  7. Ρόδι: C, E, K, B6, Mn
  8. Καρότα : C, A, K, P, Zn
  9. Σταφίδες : Ca, P, K, φυτικές ίνες
  10. Άγριο ρύζι : Mg,P, φυτικές ίνες

Με τη κατανάλωση των παραπάνω τροφών τηρείτε τις βασικές επιλογές της διατροφικής πυραμίδας, άρα ακολουθείτε το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής, που εμπεριέχει θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν αρκετά οφέλη για την υγεία (σωστή λειτουργία εντέρου, πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου , αθηρωμάτωσης, οστεοπόρωσης, θωράκιση ανοσοποιητικού και άλλα πολλά…).

Καταναλώνετε τις παραπάνω τροφές σωστά και με μέτρο… στα πλαίσια μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής, προκειμένου να συμβάλλουν στη σωστή διατήρηση του σωματικού βάρους αλλά και την καλή κατάσταση της υγείας σας.