Carousel, Λοιπά Άρθρα

Ποια είναι τα Ελληνικά Superfoods ;

Με τον όρο super foods εννοούμε επιλογές τροφών που καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες και ταυτόχρονα μας προσφέρουν μεγάλες ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά (μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Μερικά από αυτά είναι:

  1. Κρόκος Κοζάνης (λυκοπένιο, β-καροτίνη)
  2. Ελαιόλαδο (ω-3, ω-6)
  3. Τσάι του βουνού (φλαβονοειδή, στερόλες)
  4. Αμύγδαλα (βιταμίνη Ε, Β2, μαγνήσιο, φώσφορο)
  5. Κάππαρη (σύμπλεγμα Β, Α, Ε, Κ)
  6. Σταφίδα Κορινθιακή (Β1, Β2, C )
  7. Κράνα (Fe, C)
  8. Μαστίχα Χίου (πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά)
  9. Βασιλικός πολτός και μέλι (μέταλλα , ιχνοστοιχεία)
  10. Φιστίκια Αιγίνης (β-καροτίνη, στερόλες, Β1)
  11. Ιπποφαές (βιταμίνη C, E, ω-3, ω-6, μέταλλα , ιχνοστοιχεία, β-καροτένιο, λυκοπένιο)