Λοιπά Άρθρα

Focus on your health, not your weight!

Το σωματικό σας βάρος δεν αντικατοπτρίζει το ποιος είστε, τη δύναμή σας, τη νοημοσύνη σας, την καλοσύνη σας, την ομορφιά σας ή την αξία σας.
Εστιάστε στο φαγητό για καλή υγεία και στην άσκηση για δύναμη και ενέργεια. ΜΗΝ αφήνετε έναν αριθμό στη ζυγαριά να καθορίσει ποιοι είστε ή πόση χαρά έχετε στη ζωή σας.

Το βάρος δεν είναι απαραίτητα ένα μέτρο για την υγεία σας. Ένα άτομο μπορεί να είναι σε ένα υγιές σωματικό βάρος και να έχει πολύ κακή υγεία λόγω των κακών επιλογών διατροφής και της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας. Επίσης, λάβετε υπόψη πως ο μυς καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και ζυγίζει περισσότερο από το λίπος… δε σημαίνει πως αν ανεβήκατε λίγο στα κιλά λόγω της άσκησης, πως παχύνατε κιόλας!

Βλέπω πάρα πολλούς ανθρώπους και γυμναστές “επαγγελματίες” που χρησιμοποιούν τις ζυγαριές ως εργαλείο για τη μέτρηση της υγείας ή / και της φυσικής κατάστασης. Είναι αλήθεια ότι η ζύγιση μπορεί να είναι ένας τρόπος για κάποιον να παρακολουθεί την πρόοδο του, όσον αφορά την επίτευξη ενός υγιούς σωματικού βάρους και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Πάντως εάν τρέφεστε υγιεινά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και εάν είστε αποφασισμένοι να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας μέσα από μια ποικιλία ασκήσεων, (για καρδιαγγειακή υγεία, δύναμη και ευελιξία), τελικά δεν θα υπάρχει λόγος να μαντέψετε το βάρος στη ζυγαριά σας.

Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους στη διατροφή είναι να γίνονται όλα με λογική και μέτρο απέναντι σε λογικές τις εποχής μας που η βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς μας στρέφει σε διατροφικές μανίες, πλαστική χειρουργική, Photoshop…, και γενικότερα εικόνες που είναι παραπλανητικές και αισθητικά ελκυστικές, που όμως δεν έχουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ ως βασικό κριτήριο το υγιές σώμα και τελικά την υγεία συνολικά.

Ακόμα κι αν χρειαστεί να χάσετε βάρος, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, να τρώτε θρεπτικά τρόφιμα και να είστε ευγνώμονες για το τι μπορεί να κάνει ένα σώμα που ασκείτε καθημερινά και τρέφεται σωστά! Και είναι σίγουρο πως σιγά σιγά θα πέσει και η ζυγαριά…

Αναστασία Σιατήρα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Όγλ 3α Λάρισα, 2410236356 – 6936788220