Χωρίς κατηγορία

Γιατί παχαίνουμε όταν μένουμε νηστικοί πολλές ώρες;

Οι ρυθμοί της ζωής μας είναι τόσο έντονοι και γρήγοροι που πολλές φορές, μας στερούν τη δυνατότητα κατανάλωσης γευμάτων ή σνακ. Έτσι, είναι στιγμές που φτάνει το μεσημέρι, έχοντας πιει μόνο έναν καφέ και γυρίζοντας σπίτι το μόνο που επιθυμούμε είναι να φάμε χωρίς να οριοθετήσουμε τη μερίδα μας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύει κάποιον να διαχειριστεί το σωματικό του βάρος, με αποτέλεσμα να βάζει πιο εύκολα κιλά και να μη χάνει τόσο εύκολα βάρος. Όταν μένουνε πολλές ώρες νηστικοί νιώθουμε έντονη πείνα, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να παραμείνουμε σε μια κανονική ποσότητα γεύματος, καταναλώνοντας μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, καταλήγοντας να κάνομε “υπερφαγικό’’ γεύμα.

Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος του περιττού και άσκοπου τσιμπολογήματος, που συνήθως περιλαμβάνει απαγορευμένες επιλογές όπως είναι μπισκοτάκια (γλυκιά επιλογή) ή κρακεράκια – πιτάκια (αλμυρή επιλογή).

Η κίνηση λοιπόν είναι η κατανάλωση πρωινού, κάτι εύκολο από το σπίτι (τοστ, γιαούρτι) ή φτάνοντας στη δουλειά, επιλέγουμε ένα μικρό σάντουιτς με ψωμάκι ολικής και πολλά λαχανικά το οποίο σας προσφέρει την αρχική ενέργεια που χρειάζεται το σώμα και ο εγκέφαλος για το ξεκίνημα της μέρας και να σας «κρατήσει» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, προσπαθήστε να μην παραμένετε για πολλές ώρες νηστικοί, καταναλώνοντας μικρά και συχνά γεύματα.