Λοιπά Άρθρα

Εύκολος τρόπος για να κατέβεις ένα νούμερο στα ρούχα … ανυπομονώντας φέτος να έρθει το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε κάθε φορά που σκεφτόμαστε το σώμα μας ή το καλοκαίρι που δειλά πλησιάζει, πετώντας από πάνω μας ρούχα που μας κρύβουν ατέλειες αλλά και περιττά κιλά. Κάνε σύμμαχο τη ζυγαριά με απλούς και εύκολους τρόπους.

  • Πες το νερό, νεράκι. Πιες όσο νερό θες. Δεν χρειάζεται πρώτα να διψάσεις για τότε θα έχεις ήδη αφυδατωθεί.
  • Δεν κάθεσαι ποτέ στο τραπέζι αν δεν έχεις ετοιμάσει σαλάτα. Παίξε με τα λαχανικά, τα φρούτα και τους καρπούς και ανακάλυψε νέους γευστικούς και θρεπτικούς συνδυασμούς. Και μην ξεχνάς, όσο πιο χρωματιστή είναι η σαλάτα τόσο πιο θρεπτική γίνεται.
  • Φόρα τις φόρμες σου και άρχισε να τρέχεις. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνεις να αυξάνεις τις καύσεις και έτσι καις περισσότερες θερμίδες ημερησίως.
  • Πέταξε από την κουζίνα οτιδήποτε συσκευασμένο και κονσερβοποιημένο υπάρχει, μιας και σε τέτοιου είδους τροφές υπάρχει κρυμμένο αρκετό αλάτι και ζάχαρη, εχθροί για το σώμα αλλά και τη ζυγαριά.
  • Έχεις ατμομάγειρα …χρησιμοποίησέ τον και πέταξε επιτέλους αυτό το τηγάνι που έχεις στο ντουλάπι σου, γλυτώνοντας έτσι άχρηστες θερμίδες και άσχημα λιπαρά.
  • Θα το έχεις ακούσει αρκετές φορές, αλλά είναι μεγάλη αλήθεια. Δεν τρώμε μόνο όταν πεινάμε. Τήρησε με ευλάβεια το ρητό … πολλά και μικρά γεύματα ημερησίως. Με αυτόν τον τρόπο αφυπνίζεις τον μεταβολισμό σου και τον αναγκάζεις να δουλεύει σωστά.
  • Ποτέ μα ποτέ μην δανειστείς διατροφή από άλλον. Μονό κακό μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, αφού κάθε διατροφή είναι καθαρά εξατομικευμένη, μιας και μαζί με την διατροφή λαμβάνεται ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, αιματολογικές εξετάσεις και λιπομέτρηση γεγονός που κάνει τη λήψη αυτή μοναδική μιας και ο καθένας έχει διαφορετικά αποτελέσματα.

Και τέλος δεν χρειάζονται υστερίες και υπερβολές, βάλε κάθε μήνα και από ένα μικρό στόχο. Για να φτάσεις στην επιτυχία, ανεβαίνεις τα σκαλιά ένα-ένα. Αγάπησε το σώμα σου και τον εαυτό σου για να σε αγαπήσει και αυτό!