Λοιπά Άρθρα

Τα 3 λευκά στοιχεία που πυροδοτούν την κυτταρίτιδα !!!

Η κυτταρίτιδα ορίζεται ως μια τοπική μεταβολική δυσλειτουργία του υποδόριου ιστού, η οποία προκαλεί μεταβολές στη μορφή του γυναικείου σώματος.

Όταν συνυπάρχουν κληρονομικοί και ορμονολογικοί παράγοντες, μαζί με άλλες καταστάσεις, όπως φυσική δραστηριότητα, πρόσληψη τροφής, ιατρικές παθήσεις, επηρεάζονται διαφορετικές λειτουργικές μονάδες του λιπώδους ιστού.

Ας δούμε τώρα 3 βασικά συστατικά που βοηθούν στην δημιουργία και την εξάπλωση της κυτταρίτιδας:

  • Η ζάχαρη και οποιαδήποτε τροφή την περιλαμβάνει (γλυκά, αναψυκτικά, μαρμελάδες, κέικ, μπισκότα, σοκολάτες, γκοφρέτες, δημητριακά, πίτες και πολλά προϊόντα του φούρνου)
  • Το αλεύρι και οποιαδήποτε τροφή το περιλαμβάνει (ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά, αλμυρά, μπισκότα, κέικ)
  • Το αλάτι και οποιαδήποτε μορφή το περιλαμβάνει (συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, πατατάκια, σάλτσες, τυριά, πίτσες, έτοιμες σούπες).

Όλα τα τυποποιημένα-επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τηγανητά και το γρήγορο φαγητό είναι πλούσια σε υδρογονωμένα και μερικώς υδρογονωμένα λίπη. Τα συγκεκριμένα λίπη έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία (υδρογόνωση) ώστε από υγρή μορφή (έλαιο) να αποκτήσουν ημι-στερεά ή στερεά μορφή. Τα υδρογονωμένα λίπη δεν προσφέρουν τίποτα, αντιθέτως είναι πολύ επιβλαβή για την υγεία.

Το υπερβολικό σωματικό λίπος δεν αποτελεί την αιτία της κυτταρίτιδας, αλλά το υπερβολικό λίπος κάνει πιο δύσκολη την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας από ότι θα ήταν αν το υπερβολικό λίπος δεν ήταν εκεί.

Για να βελτιώσετε λοιπόν την εικόνα του σώματος και κατ επέκταση την όψη φλοιού πορτοκαλιού χρειάζεται να αποφύγετε όσο είναι δυνατόν τρόφιμα όπως : κρουασάν, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών χαμηλής ποιότητας, παγωτά, έτοιμα κέικ, γκοφρέτες, πατατάκια, κράκερ, μαργαρίνες και μαγειρικά λίπη, ντόνατς, κρέμες, αρτοσκευάσματα και γλυκά αλλά και σε εστιατόρια για λόγους οικονομίας.