Carousel, Λοιπά Άρθρα

Ναι ή Όχι στους υδατάνθρακες;

Στη δίαιτα οι περισσότεροι επιθυμούν να κόψουν άμεσα τον υδατάνθρακα, μιας και θεωρείται η πιο ένοχη και παχυντική επιλογή! Λάθος !!!! Ακούγονται πολλά για τους υδατάνθρακες και καλό είναι να μάθουμε να τους ξεχωρίζουμε σε καλούς και κακούς, αλλά και γενικότερα να φιλτράρουμε ότι ακούμε.

Οι κακοί ή αλλιώς απλοί υδατάνθρακες είναι κυρίως τα αναψυκτικά, τα γλυκά, τα τεχνητά σιρόπια, η ζάχαρη, το λευκό ρύζι, το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά, οι πατάτες (που είναι σύνθετος υδατάνθρακας, αλλά το σώμα μας τον επεξεργάζεται σαν να είναι απλός). Αυτές οι επιλογές καλό είναι να αποφεύγονται ή να περιορίζονται όταν μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Οι καλοί ή αλλιώς σύνθετοι υδατάνθρακες έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό φορτίο, δηλαδή ελευθερώνονται μικρότερες ποσότητες σακχάρων στον οργανισμό, με πιο σταθερό ρυθμό, σε αντίθεση με τους απλούς υδατάνθρακες που πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με τεράστια ποσότητα σακχάρων σε πολύ λίγο χρόνο.

Πείτε λοιπόν ναι στα φρούτα και σίγουρα τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος θα παραμένουν σταθερά , με αποτέλεσμα να μην έχετε τόσο ανάγκη για γλυκό !!!!